Sinds 1 januari 2018 kunnen organisaties, stichtingen, bedrijven, supermarkten en sportverenigingen de kosten voor de directe inzet van een AED (Automatische Externe Defibrillator) declareren. De minister van VWS stelt budget ter beschikking om de verbruikskosten van de AED na een reanimatie te vergoeden.
Tot 2018 konden organisaties de kosten voor het gebruik van een AED alleen via de zorgverzekering van het slachtoffer verhalen. Dat gebeurde vaak niet omdat de burgerhulpverlener het slachtoffer of de familie van het slachtoffer niet kende of hen na een slechte afloop niet tot last wilde zijn. Nu kan de AED-eigenaar de kosten verhalen bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Tevens verlaagt deze regeling de drempel om een AED aan te schaffen en de AED publiek toegankelijk op te hangen. Uiteraard zijn er wel een aantal voorwaarden verbonden aan het declareren van de kosten.
De vergoeding geldt alleen voor:
Wat niet in aanmerking komt:
Hieronder vindt u de verschillende regionale ambulancediensten (RAV’s) en hun werkwijze.
Overweging tot aanschaf AED
Doet dit bericht u overwegen om over te gaan tot de aanschaf en/of publiek toegankelijk stellen van een AED? Onze productspecialisten helpen u graag bij de keuze van een geschikte AED en/of AED-ophangsysteem voor een hartveilige omgeving.
Vraag vrijblijvend een offerte of advies aan.
Contact opnemen Advies aanvragen